EAN Music

Bio

Van de kerk naar de grootste podia van Nederland. De Amsterdamse Elisha Amonoo-Neizer deinst nergens voor terug.

Als zesjarig jongetje besloot hij zijn eerste noten te spelen en heeft sindsdien zijn zinnen gezet op een carrière in de muziek. Hij vroeg andere artiesten om hulp en keek mee als zij aan de slag gingen. Maar in razendsnel tempo groeide het jongetje op en ging aan de slag als toetsenist en composer. Als tiener verdiende Elisha zijn strepen op Nederlandse en internationale podia. Met zijn organische manier van contact leggen heeft hij zijn netwerk flink weten uit te breiden. Maar Elisha is meer dan mooi praatjes, hij komt zijn talented promise na en blaast iedereen weg met zijn skills. Zijn liefde voor muziek is door de jaren heen gegroeid en de Amsterdammer is inmiddels overal voor te bellen. Ja, echt overal voor. Op zijn CV heeft hij een indrukwekkend aantal titels weten te verzamelen. Hij is toetsenist, organist, bandleider, vocalist, producer, composer, official hammond player. Maar maakt ook vocale arrangementen. Elisha has got it all.

In Nederland haalde hij al twee keer goud binnen voor tracks met Boef, Emma Heesters en Ronnie Flex. Maar Elisha is in alle muzieksoorten thuis. Zo werkte hij ook samen met Nana Fofie, Wolter Kroes, André Hazes jr., Frenna, Alain Clark en Rolf Sanchez. Niet de minste, dus. 

Over grote namen gesproken, niet alleen in Nederland ligt Elisha goed in de markt. Ook in het buitenland weten ze inmiddels wie hij is. Samen met Jordan Rudess – ook bekend als de Godfather of Synths – vormde hij de main acts als Hammond- ambassadeurs bij de NAMM 2019 in Californië. Daarnaast heeft hij eerder samengewerkt met Khirye – bandleider van wereldster Khalid én Damien Sneed, de organist van Aretha Franklin.

Elisha bezit over vele talenten die niet over het hoofd gezien mogen worden. En je weet wat ze zeggen: ‘Right place, right time’ dat is precies hoe Elisha te werk gaat. Zijn mentaliteit, strijdvaardigheid, leergierigheid en never quit-houding hebben hem al ver gebracht. Nu de Amsterdammer zijn zinnen heeft gezet op zijn internationale doorbraak, is het slechts een kwestie van tijd.

Slaap niet op dit multi-talent, daar ga je nog spijt van krijgen.

Discografie