Anne-Fay’s Reaspora

Anne-Fay’s Reaspora

In het muziektheaterconcert Anne-Fay’s Reaspora neemt zangeres Anne-Fay het publiek mee op wereldreis langs de routes van de slavernij. Met de voorstelling volgen Anne-Fay Kops en filmmaker Felix Kops de voetsporen van hun familie en voorouders de hele wereld rond.  Elisha Amonoo-Neizer (als toetsenist) en muzikant Marlon Francis namen de muziek van Anne-Fay’s Reaspora voor hun rekening.

Over Anne-Fay’s Reaspora

In de voorstelling volgt het poubliek een witte vrouw op zoek naar haar familiegeschiedenis via haar ouders, grootouders, overgrootouders en de vele generaties daarvoor. Bloedbanden die werelddelen overstaken in een zoektocht naar een beter leven. Anne-Fay en Felix reisden van Nederland via Aruba & Curaçao naar Suriname en Ghana, op zoek naar de verhalen over hun afkomst. 

De mensen, hun verhalen en de muziek van deze reis stopten zij in dope tracks vol Hiphop, soul, gospel, elektronica en traditionele stijlen uit de landen van hun voorouders. Iedere track heeft een bijzondere muziekvideo in de stijl van Beyonce en met een maatschappijkritische boodschap. In 2021 werden de songs in de vorm van het album Reaspora gepresenteerd.

Foto: Felix Kops