Theatertour Steffen Morrison met EAN Music

Theatertour Steffen Morrison

De Amsterdamse zanger met Surinaamse roots Steffen Morrison brengt met zijn muziek het oude soulgeluid uit de hoogtijdagen van Motown en Stax weer tot leven. Geïnspireerd door artiesten van James Brown, Otis Redding en Marvin Gaye tot de harmonieuze sound van The Crystals, maar ook zeker door de rock van de Rolling Stones en de teksten van Lou Reed, geeft Steffen Morrison een geheel eigentijdse en persoonlijke draai aan classic soul, zonder hierbij ouderwets te klinken. 

In het kader van de The Art Of Being Human theatertour (2019-2021) deden Steffen en zijn maatje Elisha Amonoo-Neizer (toetsenist) een groot aantal Nederlandse podia aan. Een internationale tour bracht de twee voor een aantal dagen naar Spanje.

The Art Of Being Human theatertour

In de The Art Of Being Human theatertour gaat Steffen terug naar de basis. De basis waar eigen geschreven liedjes, zoals NPO Radio 2 Topsong Old Enough To Know Better de rode draad vormen voor een persoonlijke kennismaking. De tournee bracht Steffen en Elisha (als toetsenist) langs tientallen theaters in Nederland, waaronder Musis in Arnhem, Schouwburg Amstelveen en Stadstheater Zoetermeer.

De carrière van Steffen Morrison

In 2016 bracht Steffen zijn eerste EP uit, genaamd Just Another Man, met de hitsingle Do it All Again. Steffen nam deze EP samen met de bekende Nederlandse songwriter en producer Tjeerd Oosterhuis op waarna hij zijn nieuwste muziek presenteerde in een bruisend Paradiso. Hierna ging het hard met de goedlachse soulzanger en was hij te zien op diverse grote evenemenenten zoals North Sea Jazz. Ook verscheen hij in het tv-programma De Wereld Draait Door. In het najaar van 2017 duikt hij opnieuw de studio in met Tjeerd Oosterhuis. Het resultaat is het album Movin On dat in maart 2018 het levenslicht zag. Zijn meest recente plaat Soul Revolution dateert uit 2020.